ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Π.Ε.Ν.ΔΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

01 Jul
July 1, 2014

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη η Πανηπειρωτική Ένωση
Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Ν.ΔΙ.) διοργάνωσε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο GRAND SERAI Ιωαννίνων ημερίδα με σκοπό την πρόληψη και την σωστή ενημέρωση.
Πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη, άρα όσο περισσότερες γνώσεις συγκεντρώνουμε, τόσο καλύτερα θα ελέγχουμε το διαβήτη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η διαχείριση του διαβήτη είναι δύσκολη και επιβάλει δια βίου απαιτήσεις από εμάς και τις οικογένειές μας. Καλούμαστε καθημερινά να παίρνουμε ένα πλήθος αποφάσεων οι οποίες πρέπει να στηρίζονται σε σωστές γνώσεις. Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να λαμβάνουμε αδιάκοπη και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.
Ομιλητές ήταν ο κ. Τσατσούλης Αγαθοκλής Καθηγητής Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας , Ενδοκρινολογικής κλινικής Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων και η κ. Ελίνα Γκίκα Κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής , εκπαιδεύτρια Νεανικού Διαβήτη, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχικής Υγείας της Γενικής Κλινικής ”Μητέρα”.Διδακτωρ Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι :
-Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ 2 ΔΙΑΒΗΤΗΣ.
-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1.

Στην εκδήλωση μας παρευρέθηκαν και ο κ. Βασιλείου Χρήστος και ο κ. Αλέξανδρος Παπαργύρης εκπρόσωποι της εταιρείας ΒΙΑΝ Α.Ε. οι οποίοι μίλησαν για την πρόθεση της εταιρείας τους να στηρίξει τον σύλλογό μας και τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αποδεικνύοντας το και έμπρακτα δίνοντας στο σύλλογό μας, στο κοινωνικό φαρμακείο και στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων ταινίες μετρήσεις σακχάρου για να καλύψουμε ένα μέρος από τις ανάγκες άπορων διαβητικών. Τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους.

Ευχαριστούμε επίσης και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τις εταιρείες ΓΙΩΤΗΣ και ΜΟΡΦΕΑΣ ΕΛΛΑΣ για την αποστολή προϊόντων τους, τα οποία δόθηκαν σε όλους όσους βρεθήκαν στην εκδήλωση.

ekdilosi-grand-serai

ekdilosi-grand-serai

ekdilosi-grand-serai


© Copyright 2014-2018 - Π.Ε.Ν.ΔΙ - Powered by Simple S&A Solutions