14η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

01 Jul
July 1, 2014

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη η 14η Νοεμβρίου. Η ημερομηνία έχει να κάνει με την ημέρα των γενεθλίων του Frederick Banting, ο οποίος σε συνεργασία με τον Charles Best αποτέλεσαν τους εμπνευστές της ιδέας που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης το 1921. Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης και θεραπείας της.

Πολλά άτομα, όμως, δεν υποπτεύονται ότι έχουν διαβήτη και ακόμα περισσότερα δεν γνωρίζουν ότι έχουν σοβαρό κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο. Για όλους αυτούς τους λόγους ο σύλλογός μας Π.Ε.Ν.ΔΙ. και φέτος πραγματοποίησε δωρεάν μετρήσεις στους περαστικούς σε κεντρικά σημεία τεσσάρων πόλεων. Στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα, στο Αγρίνιο και στην Ηγουμενίτσα. Αυτήν μας την προσπάθεια στήριξε η εταιρεία ΒΙΑΝ. Α.Ε. που με την ευγενική της χορηγία, κάλυψε με αναλώσιμα (μετρητές-ταινίες-σκαρφηστήρες) όλες τις περιοχές που πραγματοποιήσαμε μετρήσεις.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και τα μέλη του, θέλουν να ευχαριστήσουν την εταιρεία ΒΙΑΝ Α.Ε. για την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτήν μας την προσπάθεια.

ekdromh-stoperouli-trikalwn-kai-stwn-mylo-twn-kswtikwn2

ekdromh-stoperouli-trikalwn-kai-stwn-mylo-twn-kswtikwn2

ekdromh-stoperouli-trikalwn-kai-stwn-mylo-twn-kswtikwn2

© Copyright 2014-2018 - Π.Ε.Ν.ΔΙ - Powered by Simple S&A Solutions