ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Π.Ε.Ν.ΔΙ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

13 Nov
November 13, 2013

Την Τετάρτη 14-11-2012 στην λέσχη αξιωματικών στα Ιωάννινα, η Πανελλήνια Ένωση για τον Νεανικό Διαβήτη στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του διαβήτη διοργάνωσε την καθιερωμένη ετήσια ημερίδα της στην προσπάθεια της για μια σωστή ενημέρωση όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας για την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη και της βελτιώσεις της καθημερινότητας των ατόμων με διαβήτη. 

Στην προσπάθεια μας αυτή συμπαραστάτες και υποστηρικτές ήταν η κυρία Χριστοδούλα Γρυπαίου ιατρός-ενδοκρινολόγος, η κυρία Νεκτάρια Ξύτα-Κλεφτάκη ιατρός- ενδοκρινολόγος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο κύριος Χρήστος Ζησίδης ιατρός-ενδοκρινολόγος. Οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη μας για τις εξελίξεις, τις επιπλοκές, την θεραπεία του διαβήτη και απάντησαν σε ερωτήσεις των μελών μας. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κύριος Αγαθοκλής Τσατσούλης καθηγητής ενδοκρινολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής ενδοκρινολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ακόμη στην ημερίδα αναφέρθηκαν και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος μας.

Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1994 και το 1998 άρχισε να εκδίδει τριμηνιαίο περιοδικό το όποιο αποστέλλεται στα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα. Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε τις εταιρίες να μην βάζουν πια διαφημίσεις στο περιοδικό και ως συνέπεια να μην εκδίδεται κάθε τρίμηνο. Όπως θα παρατήρησαν και όσοι παρευρέθησαν στην ημερίδα δεν είχαμε καμία εταιρία χορηγό, λόγο της κρίσης όλες οι εταιρίες κάνουν περικοπές και η εκδήλωση έγινε από τον σύλλογο μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που παραβρεθήκατε στην εκδήλωση και όλους όσους υποστηρίζουν τον σύλλογο μας καθώς και τον ταξίαρχο κύριο Κωνσταντίνο Τσαγγαρα και επίσης τον συνταγματάρχη κύριο Κωνσταντίνο Παύλου για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας αξιωματικών Ιωαννίνων, καθώς και την εταιρία Γιώτη για τα προϊόντα που μας έστειλαν και την εταιρία parapharm για τους μετρητές σακχάρου που με την σειρά μας τα μοιράσαμε στα μέλη μας. Να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας μέρας ο σύλλογος μας μαζί με νοσηλευτικό προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων βρεθήκαν στο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου και έκαναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στους περαστικούς.

© Copyright 2014-2018 - Π.Ε.Ν.ΔΙ - Powered by Simple S&A Solutions